• Adresa: Spl.G-ral Gheorhe Magheru Bl.354, Arad
  • Email: mihaelaciurescu@gmail.com
Asociatia Diana Fetita cu Rett - Arad

DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZIT

Alegeti Asociatia "Diana Fetita cu Rett" ca destinatie a acestei directionari!

Conform Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe veniturile obtinute in anul precedent catre o entitate nonprofit. In acest mod, cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.
Va propunem sa veniti in sprijinul familiilor care au copii afectati de sindromul Rett directionand 2 % din impozitul datorat pe anul anterior catre Asociatia "Diana Fetita cu Rett".
Formularul special 200 se completeaza la inceputul anului, in doua exemplare: un exemplar se depune la organul fiscal in raza caruia isi are domiciliul contribuabilul. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne trimiteti noua acest formular completat si noi ne vom ocupa de depunerea acestuia. In cazul in care nu stiti suma care se cuvine sa o virati, puteti lasa necompletata aceasta rubrica, suma respectiva fiind calculata de organul fiscal!
Va invitam sa veniti alaturi de noi, donand cei 2% din impozitul datorat statului!

DIRECTIONEAZA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT

Ce inseamna redirectionarea a 20% din impozitul pe profit?
Suma redirectionata nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri, iar platile trebuie facute pana la 31 decembrie, pentru ca suma sa poata fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal.
Desi Codul Fiscal permite inca din 2004 ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre o Asociatie sau un ONG, fara nici o cheltuiala suplimentara, foarte putine companii uzeaza de aceasta facilitate.

Cum pot companiile redirectiona 20% din impozitul pe profit?
Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care isi doreste sa il sustina, iar cheltuielile sunt deductibile.
Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Care sunt avantajele redirectionarii a 20% din impozitul pe profit?
Avantajele unui asemenea tip de donatii este ca reprezentantii companiilor au libertatea de a alege destinatia unei sume, care in alte conditii ar ajunge oricum la stat, si, in plus, contribuie la o cauza nobila, fara niciun fel de cheltuiala. De asemenea, contributia fiecarei companii ar putea determina un progres semnificativ in solutionarea si prevenirea problemelor sociale.

Cine sunt beneficiarii celor 20% din impozitul pe profit?
In Romania, exista peste 50.000 de ONG-uri care se ocupa cu ajutorarea copiilor defavorizati sau cu deficiente, ajuta familiile nevoiase, persoanele fara adapost ori sprijina femeile abuzate sexual. Companiile pot alege una dintre aceste organizatii nonguvernamentale catre care sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit.